Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων crossover με συντονιστή τον Μάνο Κοντολέων

Οι Εκδόσεις Πατάκη συνεχίζουν τη διοργάνωση της Διαδικτυακής Λέσχης Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων crossover.

Ένα βιβλιοφιλικό ραντεβού που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από ενήλικες αναγνώστες.
Τον σχεδιασμό και συντονισμό έχει ο Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας και κριτικός με σημαντικό έργο στη λογοτεχνία crossover.
Εκτάκτως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την 1η Τετάρτη του μήνα και όχι τη 2η
Πέμπτη συνάντηση: Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 | 19:00-20:30
Μυθιστόρημα πέμπτης συνάντησης: «Νινέτ» της Ζωρζ Σαρή
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 2103650024 και στο email: [email protected]
 
Τα μυθιστορήματα crossover
είναι εκείνα τα σύγχρονα λογοτεχνικά έργα στα οποία το κεντρικό πρόσωπο είναι άτομο που διανύει την εφηβεία του, δηλαδή άτομο το οποίο αναζητά την ταυτότητά του μέσα σε έναν έντονα μεταβαλλόμενο εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο. Γραμμένα με όλες τις απαιτητικές όσο και σύγχρονες προδιαγραφές μιας μυθιστορηματικής αφήγησης, προσφέρουν την ευκαιρία στους κάθε ηλικίας αναγνώστες τους να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να αναζητήσουν —ή και να επανατοποθετήσουν— τη δική τους ταυτότητα.
Βασικός στόχος
της «Λέσχης Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων crossover» των Εκδόσεων Πατάκη είναι να γνωρίσουν τα μέλη της ενδιαφέροντα λογοτεχνικά έργα αυτής της κατηγορίας, τα οποία και θα διευρύνουν τα λογοτεχνικά ενδιαφέροντα των ενηλίκων, αλλά και θα προσφέρουν έναν ουσιαστικό και ευαίσθητο τρόπο γεφύρωσης του χάσματος των γενεών.
Βασικές πληροφορίες
> Η συμμετοχή στη λέσχη είναι δωρεάν.
> Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας ZOOM και οι
συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν τον σχετικό σύνδεσμο με τη δήλωση συμμετοχής τους.
> Καλό (αν και όχι αναγκαίο) οι συμμετέχοντες να έχουν διαβάσει το έργο που θα συζητηθεί.
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο «Νινέτ»
Η Έμμα από τη Σενεγάλη και ο Σωκράτης από τη Μ. Ασία γνωρίζονται μέσω αλληλογραφίας, ερωτεύονται, συναντιούνται και παντρεύονται. Το πρώτο τους παιδί, η Νινέτ. Η Νινέτ γεννιέται στην Κωνσταντινούπολη το 1911 και από εκεί ξεκινά την προσωπική πορεία ωρίμανσής της μέσα στον χρόνο και στον χώρο. Ζει στην Οδησσό, στην Αθήνα, στο Παρίσι και στο Σαιν Λουί της Σενεγάλης. Ξεκινά ως ατίθασο παιδί, γεμάτο ερωτήματα που ταλαιπωρεί τους γονείς και τις αδερφές της και εξελίσσεται μεγαλώνοντας σε μια ήρεμη, συνετή και αξιόλογη νεαρή που προκαλεί τον θαυμασμό όλων. Πώς όμως συντελείται αυτή η αλλαγή; Τι είναι αυτό που απασχολούσε τη Νινέτ και δεν την άφηνε να ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του χαρακτήρα της;
Την απάντηση δίνει η ίδια μέσα από τα ταξίδια και τις εμπειρίες της. Την παρακολουθούμε από τη στιγμή της γέννησής της και την ακολουθούμε στην παιδική της ηλικία, στις σπουδές, στην ενηλικίωση και τέλος στον γάμο της, κλείνοντας έναν κύκλο ζωής με φιλίες, έρωτες, χαρές και απογοητεύσεις.