Η Κωνσταντία Σωτηρίου για το βιβλίο της «Brandy Sour. Μυθιστόρημα σε είκοσι δύο δωμάτια» στο Zátopek

To Zatopek βιβλιοπωλείο καφέ και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 19:30 στην παρουσίαση του βιβλίου της Κωνσταντίας Σωτηρίου «Brandy Sour. Μυθιστόρημα σε 22 δωμάτια»

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Δημήτρης Χριστόπουλος
και η Κωνσταντία Σωτηρίου
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης
 
Zatopek βιβλιοπωλείο καφέ
Π. Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα,
τηλ.: 2117351013
(πλησίον στάσης ΗΣΑΠ Καλλιθέας)
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Τι σχέση έχουν το µπράντι σάουαρ, η σουµάδα και η κουµανταρία µε το χτίσιµο ενός ξενοδοχείου που έµελλε να αλλάξει την ιστορία ενός τόπου; Ποιος τραγουδά καλύτερα τον πόνο της πατρίδας, ο Ρουβάς ή ο Νταλάρας; Μήπως είναι η πολιτική που σε αναγκάζει να µην πιεις ξανά ποτέ σου αϊράνι; Και τελικά, πότε πίνεις τον ελληνικό και τούρκικο καφέ; Στις γιορτές ή στις κηδείες;
Η Κωνσταντία Σωτηρίου γράφει για το Μεγάλο Παλάτι της Λήδρας που κατασκευάστηκε για να οικοδοµήσει το µέλλον µιας νεοσύστατης χώρας, της Κύπρου. Μέσα από γλυκόπικρα ποτά και αλµυρές ιστορίες, µέσα από συνταγές για τσάι λεβάντα, λικέρ κιτροµηλάκι και χαµένες ευκαιρίες, ο αναγνώστης παρακολουθεί το πώς η ανέγερση, η δόξα και η κατάρρευση ενός κτιρίου µπορεί να αντανακλά το χτίσιµο, τις «φασαρίες» και τον σπαραγµό µιας ολόκληρης χώρας. Πιάνοντας το νήµα από τον βασιλιά Φαρούκ, που ενέπνευσε το θρυλικό Brandy Sour στα χρόνια του Μεσοπολέµου, και περνώντας στις κλωστές το γιασεµί των δροσερών καλοκαιριών της µαταιωµένης προσδοκίας, η συγγραφέας γράφει για γνωστούς και άγνωστους ανθρώπους που αφήνουν το αποτύπωµά τους στο Λήδρα Πάλας. Για τις ελπίδες, τις υποσχέσεις, τα λαµπερά φώτα της ακµής και τους γκρεµισµένους τοίχους της παρακµής και της λύπης, µα και για το αζίζ, το άγιο νερό, που µπορεί να σε κάνει να αντιµετωπίσεις ολόκληρο τον κόσµο. Και ίσως, για τη δίψα που αφήνει στο στόµα και στις ψυχές η Ιστορία.