Κατηγορίες

Η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλoς υποψήφιοι για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award 2024

Η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλoς υποψήφιοι για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award 2024

Αγαπητοί φίλοι,

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Astrid Lindgren Memorial Award 2024 (ALMA).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, η Εταιρεία Συγγραφέων και η Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών αποφάσισαν να προτείνουν από την Ελλάδα για το ALMA 2024 τους συγγραφείς Λότη Πέτροβιτς-Aνδρουτσοπούλου και Βαγγέλη Ηλιόπουλο, καθώς και το διεπιστημονικό σωματείο Διαβάζοντας Μεγαλώνω.

 

Τις υποψηφιότητες μπορείτε να τις αναζητήσετε στο https://alma.se/en/nomination/candidates/nominated-candidates-2024/.

 

Διακόσια σαράντα πέντε άτομα και φορείς από 68 χώρες είναι υποψήφιοι για το Astrid Lindgren Memorial Award του 2024. Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει στις 9 Απριλίου 2024, τη δεύτερη μέρα διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια.

 

 

Το ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award) είναι ένα από τα δύο κορυφαία βραβεία παιδικής λογοτεχνίας και βιβλίων στον κόσμο, μαζί με το H.C. Andersen Award, και θεσπίστηκε από την κυβέρνηση της Σουηδίας για να τιμήσει τη Σουηδή συγγραφέα βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας Astrid Lindgren. Το βραβείο είναι ετήσιο και απονέμεται σε συγγραφείς, εικονογράφους, αφηγητές, σε άτομα ή και φορείς που προωθούν την ανάγνωση, με σκοπό να αυξήσει το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία για τα παιδιά και τους νέους και να προωθήσει το δικαίωμα των παιδιών στον πολιτισμό παγκοσμίως.

 
Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 21/04/2024 02:57:49